juny 1, 2015
itineri.de

20 activitats a fer a Berlín (2/2)

Berlín, juny de 2015
INFO@itineri.de

La setmana passada us presentàvem la primera part d’una sèrie de propostes d’activitats per fer a Berlín. Va ser una revista d’oci la que va publicar un article, fa un temps, amb aquesta llista, que inclou algunes opcions molt interessants però d’altres… que no ho són tant. itineri.de us vol posar les coses fàcils, i per això avaluem i comentem cadascuna de les 20 propostes. Seguim, doncs!

11. Anar de compres – Diferents zones de la capital són recomanables per a compradors: a Mitte, la Torstraße i la zona entre Hackescher Markt i la parada d’U-Bahn Weinmeisterstraße. A qui l’interessi el vintage, el districte de Prenzlauer Berg. I encara una proposta ben original: comprar roba a pes! Això és possible a Garage (U-Bahn Nollendorfplatz) i a Colours (U-Bahn Gneisenaustraße), entre d’altres. És una opció que segur que a molts no interessa… però a d’altres sí 😉

12. Ballar fins que surti el sol – Locals històrics van caient, un rere l’altre, però Berlín continua oferint als noctàmbuls centenars de llocs des d’on saludar el nou dia. Per evitar fer una llista interminable, us oferim un parell de links a pàgines amb noms, molts noms de clubs: aquesta i aquesta! La nit a Berlín comença d’hora, però per qui mai no en tingui prou, acaba tan tard com a Catalunya!

13. Art, art, art! – El Kulturforum és un complexe museístic al sud del Tiergarten, amb galeries d’art de primer ordre. L’espai més gran és la Gemäldegalerie, que mostra obres mestres de la pintura renaixentista italiana, espanyola i anglesa. A tocar hi ha la Neue Nationalgalerie, dissenyada per Mies van der Rohe els anys seixanta, que mostra pintures del segle XX, especialment de l’Expressionisme alemany. Una bona oportunitat per veure art és aprofitar les dues edicions anuals de la Llarga Nit dels Museus, la pròxima edició de la qual, per cert, té lloc dissabte vinent, dia 28! Els fantàstics museus de Berlín, sense dubte, són visita obligada!

14. Escoltar la Filharmònica de Berlín – La Berliner Philharmoniker és també un must. Els entusiastes de la música clàssica faran bé de visitar la capital alemanya quan l’afamada orquestra tingui programades actuacions a la ciutat. La sala de concerts, dissenyada per Hans Scharoun, és una icona arquitectònica amb una acústica reconeguda per tothom. Sou de clàssica? doncs a la Filharmònica hi falta gent!

15. Relax al costat de l’Spree – Amb l’arribada del bon temps, els berlinesos (de naixement i d’adopció) surten a parcs, jardins i terrasses per tota la ciutat, en busca de sol i temperatures agradables. Tot i trobar-se lluny de zona costanera, hi ha diverses “platges” a la riba de l’Spree, també en ple centre de la ciutat: davant del Bode Museum o entre la Hauptbahnhof (estació principal de tren) i la cancelleria, per exemple. Si sou a Berlín a la primavera o l’estiu, no deixeu de visitar una de les seves “platges”!

16. Córrer per l’estadi olímpic – L’Olympiastadion (estadi olímpic) exemplifica les tendències arquitectòniques del feixisme. Va ser el centre d’atenció mundial durant els Jocs Olímpics de 1936, celebrats a Berlín sota el comandament d’un Adolf Hitler que pretenia mostrar al món la superioritat (també esportiva) de la raça ària. No sospitava, per suposat, que seria un atleta negre, Jesse Owens, qui li passaria la mà per la cara. El disseny original de l’estadi va sobreviure les bombes de la Segona Guerra Mundial així com les amenaces de demolir-lo, abans d’esdevenir la seu del Mundial de futbol de 2006. Sense ser de visita obligada, és recomanable arribar-s’hi (U2, Olympia Stadion) si es té prou temps.

17. I la teca? – A Berlín es pot degustar qualsevol cosa, però n’hi ha una que cal tastar sense excuses: el Currywurst, el delicatessen berlinès per excel.lència. Salsitxa de porc, tallada a trossos, tocada amb una barreja de ketchup i curry, i servida acompanyada de pa o de patates fregides. Potser no sembla especialment fascinant, vista així, però no provar-la és no conèixer del tot la capital alemanya! Curry36 és, probablement, el lloc mític on demanar una Currywurst a Berlín!

18. Cap al zoo – Sigui amb la família, sigui per enlluernar una cita al so de la música d’ocells exòtics, paga la pena visitar el Zoo i l’Aquarium, al Tiergarten. És la instal.lació d’aquest tipus més antiga d’Alemanya, on va obrir l’any 1841. Hi habiten prop de 14.000 criatures, algunes d’elles d’espècies rares o en perill d’extinció. Si us interessa o us fa gràcia el món animal, el Zoo de Berlín (aquest, perquè n’hi ha un altre) mereix una visita.

19. Gaudir d’una pel.lícula a la fresca – Aquesta activitat, sense dubte, és de curta temporada: només pensada per a l’època estival, i encara, sovint, sota una manta. Els Freiluftkino (cinema a la fresca) es poden disfrutar a Friedrichshain o a Kreuzberg, entre d’altres, tot i que caldrà esperar al mes de maig. Fantàstica experiència pels vespres de la capital…

20. Passejar pels jardins de Charlottenburg – A l’extrem occidental de la ciutat, l’encantador palau i jardins del Schloss Charlottenburg (foto inferior) tenen l’aspecte d’un petit Versalles. Construït com a residència d’estiu de Sophie-Charlotte i Frederic I, rei de Prússia, el palau va patir els bombardejos de la Segona Guerra Mundial, i posteriorment va ser restaurat. Cada any, des de finals de novembre, acull un dels nombrosos mercats de Nadal de la capital alemanya. Bonic perquè sí, el palau. I encara més al desembre, amb el mercat de Nadal que il.lumina els seus jardins.

Aquests són, doncs, 20 recomenables per fer a Berlín. No cal dir, però, que la ciutat ofereix tant per fer i per veure, que no s’acaba en una visita d’uns pocs dies. Després d’un primer contacte amb la capital alemanya, és qüestió de fer-se un forat a l’agenda i tornar-hi novament: l’oferta, creieu-nos, no us l’acabareu per més que repetiu!

Seguiu-nos a www.facebook.com/itineri.de i també a Twitter (@itineri_de), i compartiu l’article mitjançant els enllaços de sota!

Leave a comment

Logotipo de Pago estándar
Call me! - Ferran Porta: Unknown
www.flickr.com
Elementos de itineri.de Ir a la galería de itineri.de