maig 1, 2015
itineri.de

Tatort: l’escena del crim

Berlín, maig de 2015
INFO@itineri.de

Gairebé cada diumenge, des de 1970, Alemanya enceta el prime time televisiu amb una sèrie: Tatort (“L’escena del crim”). De fet, més que una sèrie estem parlant d’un programa mític per als alemanys, que fins i tot congrega espectadors a diferents bars arreu de Berlín, on es troben per veure’n cada nou capítol com si d’una final de futbol es tractés. La cadena per on s’emet Tatort, la pública ARD, està formada per nou centres regionals, cadascún dels quals produeix capítols de la sèrie de manera independent. És per això que els protagonistes, que no coincideixen en un mateix capítol, són nou comissaris diferents. 11, de fet, perque les televisions públiques d’Àustria (ORF) i la Suïssa de parla alemanya (SF) també produeixen alguns capítols. Per aquesta raó, una setmana la sèrie té com a escenari Stuttgart, una altra Viena, la següent Hamburg, Berlín, Kiel, … i cada ciutat té el seu comisssari. Això sí, passi on passi i sigui quin sigui el comissari, LeicheObduktion, … són paraules obligades a cada capítol!

Quan només feia un any de l’estrena de Tatort, a l’altra banda del teló d’acer començava a caminar una altra sèrie policíaca: Polizeiruf 110. La caiguda del Mur (1989) i la posterior reunificació alemanya (1990) van tenir com a conseqüència la desaparició de la DFF, la televisió estatal germano-oriental, però això no va impedir que Polizeiruf 110 continués el seu recorregut vital. Actualment, totes dues sèries comparteixen dia d’emissió, alternant-se a la parrilla de l’ARD. De tant en tant, Tatort descansa diumenge per deixar pas als seus col.legues de l’est.

A voltes molt bo, a voltes no tant, si és diumenge i són les 20.15h… és l’hora de Tatort!

Seguiu-nos a www.facebook.com/itineri.de i també a Twitter (@itineri_de), i compartiu l’article mitjançant els enllaços de sota!

Leave a comment

Logotipo de Pago estándar
Call me! - Ferran Porta: Unknown
www.flickr.com
Elementos de itineri.de Ir a la galería de itineri.de