maig 16, 2015
itineri.de

20 activitats a fer a Berlín (1/2)

Berlín, maig de 2015
INFO@itineri.de

Una coneguda revista d’oci internacional va publicar, fa uns mesos, un article dedicat a “20 coses fantàstiques a fer a Berlín”. N’hi ha per a tots els gustos i, tot i que amb algunes hi estem més d’acord que amb altres, totes són interessants (o alguna, en el seu defecte, divertida 😉 Us les presentem en dues parts: avui 10, la setmana vinent 10 més. Al costat de cadascuna hi trobareu la valoració que en fem des d’itineri.de:

1. Passejar per Grunewald – L’àrea forestal més gran a l’oest de Berlín, ofereix la possibilitat no només de caminar per boscos infinits, fàcilment accessibles en transport públic, sinó també de navegar per algún dels seus llacs. El més conegut, sense dubte: el Wannsee. La S-Bahn us deixa a tocar de l’embarcador, on podeu agafar algún dels ferries que fan una volta al llac. Per a amants de la natura que no en tinguin prou amb el frondós Tiergarten.

2. No perdre’s l’Illa dels Museus – Hi ha cinc dels grans de Berlín, dos d’ells (el Pèrgam i el Neues Museum), absolutament imperdibles. Hi ha l’opció de comprar la targeta Berlin WelcomeCard Museumsinsel, que a més de facilitar l’accés a tot el transport públic de la capital durant 3 dies i d’oferir descomptes en uns 200 llocs interessant de la ciutat, suposa franqueig gratis als cinc museums de la Illa dels Museus! Més que una recomanació, un must!

3. Recórrer el Mauer Park – No només pel mercat de puces dels diumenges, on es poden comprar articles de segona mà (des de bicicletes fins a roba, menjar o… un piano!), sinó pel karaoke que s’hi organitza, amb l’arribada del bon temps, i que congrega desenes d’agosarats aspirants a cantant. Per gent jove i/o amb cert esperit “alternatiu”.

4. Gaudir d’una vista aèria – Tres opcions: la cúpula del Reichstag, que per sí mateixa mereix una visita (cal inscriure’s prèviament per internet!), el Panoramapunkt a Potsdamer Platz i el Fernsehturm, la torre de la televisió situada a Alexanderplatz. Cal tenir en compte que la targeta WelcomeCard proveeix descomptes per a aquests dos últims miradors (la pujada al Reichstag és de franc). El Reichstag és un altre must, no només per les vistes sobre la ciutat sinó per entendre el concepte de democràcia de l’Alemanya actual.

5. Descobrir la República Democràtica Alemanya (RDA) – De manera molt senzilla i en un espai interactiu, on és possible fer coses com “obrir” i “tocar”: el DDR Museum, situat darrera la catedral (ho explicàvem el mes passat, en aquest article). Interessant, i especialment recomanable si es viatja amb nens.

6. Explorar la història jueva de Berlín – El Museu Jueu (Jüdisches Museum) presenta la història de la població jueva de la capital a través d’una exposició que requereix, això sí, ben bé quatre hores de visita. Per la seva banda, al carrer Oranienburger Straße es troba la Nova Sinagoga; i a tocar de la Porta de Brandenburg, el Memorial de l’Holocaust. El museu el recomanem per qui realment tingui molt d’interès en aquesta part de la història de Berlín, igual que la Nova Sinagoga. El Memorial, imperdible!

7. Recórrer el Mur – Al llarg d’uns quants mesos de 1990 es va demolir la major part del que havia estat el Mur de Berlín, però un tram va sobreviure a la picota: és l’East Side Gallery, de poc més d’un kilòmetre de llargària. S’hi pot accedir des de la línia U1 del metro (estació: Warschauer Straße) o des de diverses línies de la S-Bahn (estació: Ostbahnhof). Cal veure’l, sense dubte!

8. Somriu a la càmera! – Una opció poc costosa i, diu la revista, obligatòria (en les màquines automàtiques de fotografiar). Les trobareu arreu de la ciutat, especialment en estacions de U-Bahn i S-Bahn. Honestament, no cal 😉

9. Visitar el museu de la Bauhaus – L’Arxiu Bauhaus – Museu del Disseny permet submergir-se en el desenvolupament de l’escola d’arquitectura, disseny i art més important del segle XX, desenvolupada a l’Alemanya de Weimar als anys 20. Si us interessa el disseny, incloeu-lo a la llista!

10. En bici – És una excel.lent opció, quan el temps ho permet. A la immensa majoria d’atractius imperdibles de la capital alemanya s’hi pot arribar fàcilment sobre dues rodes: el Reichstag, la Porta de Brandenburg i, enfilant per Unter den Linden, l’Illa dels Museus; Alexanderplatz, el barri jueu a Hackescher Markt, etc… Hi ha punts de lloguer de bicicletes per tota la ciutat. Una experiència molt interessant! Això sí, tot i que els berlinesos estan acostumats a conviure amb els ciclistes… compte!

Així doncs, ja coneixeu les 10 primeres de Time Out, amb la nostra valoració de cadascuna. Aviat us en presentem 10 més!

Seguiu-nos a www.facebook.com/itineri.de i també a Twitter (@itineri_de), i compartiu l’article mitjançant els enllaços de sota!

Leave a comment

Logotipo de Pago estándar
Call me! - Ferran Porta: Unknown
www.flickr.com
Elementos de itineri.de Ir a la galería de itineri.de